Det tip jeg i dag vil beskrive, er faktisk på ingen måde nyt. Tværtimod er det et trick som benyttes af alt fra bilforhandlere til natklubber, men for dig som måske ikke kender til det, er der tale om et meget enkelt og effektivt trick til at øge salget af dit dyreste produkt i en hvilken som helst produktkategori.

Og netop det faktum at dit dyre produkt er en del af en produktkategori hvor du også tilbyder billigere alternativer, er faktisk det eneste krav for at dette trick vil virke.

Lad mig starte med at vise et konkret eksempel:

Mazdas 3 udstyrspakker

Mazdas 3 udstyrspakker

Går man ind på Mazdas website for at købe en Mazda 3, får man muligheden for at vælge mellem 3 udstyrsniveauer: Core, Vision og Optimum.

Uden at vide hvad prisforskellen er på de tre udstyrspakker, vil jeg gerne lægge hovedet på blokken og fastslå at Mazda med garanti sælger flest biler med Vision-udstyrspakken. Hvorfor? Fordi mennesker er meget forudsigelige når det kommer til at foretage valg.

Spørg bare tjeneren på en hvilken som helst restaurant om hvilken vin på menukortet som sælger bedst. Det er uden tvivl hverken den billigste (vi vil jo ikke virke nærige), eller den dyreste (det er trods alt for ekstravagant), men derimod en vin i det midterste prisleje.

Tricket til at booste salget af dit dyreste produkt, går derfor i alt sin enkelthed ud på at få dit dyreste produkt til at virke billigere ved at introducere en endnu dyrere valgmulighed.

Når dit dyreste produkt ikke længere er det dyreste produkt i kategorien, vil det helt automatisk fremstå som et bedre og mere attraktivt tilbud overfor kunden, uanset at prisen på produktet er nøjagtig den samme som den hele tiden har været.

At du måske kun i meget begrænset omfang kommer til at sælge det nye dyreste produkt i kategorien skal du til gengæld ikke bekymre dig over. Bare husk at du kun har produktet i sortimentet for at hæve gennemsnitsordren på dine øvrige salg.